Undersida_skola

MyNewsFlash Skola

Skolinspektionens granskning visar att elevernas förmåga att värdera källor brister. För att förbättra detta storsatsar nu skolverket på att engagera elever, lärare och bibliotekarier kring arbetet att kritisk källgranska information. Det har aldrig tidigare varit så viktigt och omtalat att eleverna får goda kunskaper i källkritik som nu. Därför har vi under de senaste åren utvecklat MyNewsFlash, ett verktyg för att ta till sig nyheter och öva det kritiska tänkandet. Börja använda MyNewsFlash för att lära ut ett källkritiskt tänkande på din skola redan idag.

liten bild_undersida_skola

Källkritik

Vi står nu inför en utmaning – att ge våra barn och unga rätt verktyg till att skapa ett filter genom social media och kunskaper kring hur de granskar floden av propaganda och falska nyheter. Vi måste lära våra barn att kritiskt granska informationen. Var finns sanningarna? Och att inspirera dem till ett evigt lärande med hjälp av redaktionella nyheter.

MyNewsFlash Skola är ett verktyg som hjälper elever på ett lärande och inspirerande sätt att läsa och granska redaktionella nyheter. Med MyNewsFlash får varje elev ett stöd i att kritiskt granska och värdera information. Att utveckla en källkritisk medvetenhet ger eleverna en mer spännande och rolig vardag i skolarbetet och bättre förutsättningar som medborgare i ett informationssamhälle. MyNewsFlash blir grunden till en diskussion i klassrummet och ett evigt lärande om vårt samhälle.

Roligt och enkelt

MyNewsFlash Skola är ett modernt verktyg som finns för såväl dator, iPads som smartphones. Verktyget byggs upp med hjälp av läraren som styr vilka ämnesområden som eleven ska bevaka under den kommande veckan. Varje elev får en egen inloggning där de följer nyheter i realtid. MyNewsFlash blir grunden till en diskussion i klassrummet där elever och lärare på ett inspirerande, pedagogiskt och ett roligt sätt lär sig att kritiskt granska informationen med hjälp av ny teknik. Samtidig som eleverna blir allt mer kritiska i sin granskning skapar vi även en vana för våra unga att aktivt läsa och följa redaktionella nyheter.

För alla årskurser

MyNewsFlash Skola är anpassat för alla årskurser och används idag av klasser i mellanstadiet, högstadiet, gymnasium och som verktyg på privatskolor.

app
Fördelar för dig som rektor

Du som rektor får också tillgång till MyNewsFlash. Här kan du själv skapa egna sökningar och följa alla nyheter som publiceras om din skola, era lärare, elever och orten där ni verkar. Vi garanterar att du blir den första att veta direkt när en artikel publiceras.

Fördelar för dig som lärare

Med MyNewsFlash skola styr du som lärare vilka ämnen som eleverna ska bevaka varje vecka. Vi kan även bli din personliga nyhetsleverantör du enkelt skapar sökningar om dina intresseområden. För oss är det viktigt att du känner trygghet i verktyget därför har du som lärare alltid en kontaktperson hos oss om det uppstår frågor.

Fördelar för dig som elev

Verktyget ger dig som elev ett stöd till att kritiskt granska och värdera information. Att utveckla en källkritisk medvetenhet ger dig en mer spännande och rolig vardag i skolarbetet och bättre förutsättningar som medborgare i ett informationssamhälle.

MyNewsFlash på din skola

Ett verktyg för källkritik
Roligt och enkelt

Kontakta oss så berättar vi mer. Tjänsten skräddarsys för varje skola där rektorer och lärare har full kontroll.

Ange dina uppgifter i formuläret så kontaktar vi dig inom 24h, välkommen!