Kunskap - pendlarens hemliga vapen

Har du suttit inklämd på ett pendeltåg som av okänd anledning står stilla mitt emellan två stationer? Står du inför det dagliga valet om du ska våga ta kollektivtrafik eller om du måste ta bilen för att komma i tid till jobb? Genom att veta mer om vad som händer så kan du ta smartare beslut, som ta en annan resväg eller ta bilen.

Förseningar = vardagsstress

Vi är många som tar oss till jobb varje dag med buss och pendeltåg. Tyvärr är inte kollektivtrafiken så pålitlig som man kan önska. Inställda eller försenade tåg och bussar tillhör vardagen för de flesta pendare. Det kan handla om löv på spåret, elfel, spårfel, solkurvor, snövallar, växelfel, olyckor eller att det saknas personal. Hade du vetat att det var problem kunde du ha tagit en annan resväg, jobbat hemma, kört bil eller be en kollega om skjuts.

Det betyder mer vardagsstress och att man måste jobba längre för att ta igen förlorad arbetstid. I förlängningen betyder det mindre tid med familj och vänner. Du har garanterat mycket bättre saker att göra med ditt liv än att trängas på ett stillastående tunnelbanetåg.

Kunskap är makt

Tänk om du bara hade haft tillgång till en grupp människor vars jobb det är att ta reda på, sammanställa och distribuera denna information... som exempelvis Sveriges alla journalister. MyNewsFlash samlar alla svenska tidningar i en app och med MyNewsFlash så kan du enkelt få veta när någon tidning skriver om inställda tåg på just din station eller förseningar på just din busslinje.


Eller som Gustav, grundare till MyNewsFlash säger...

Om jag vaknar och ser att det har skrivits 10 artiklar om tågförseningar under morgonen så vet jag att jag måste ta en annan väg till jobb idag.

Eftersom informationen kommer till dig så slipper du gå ut att leta efter den. I detta fall betyder det verkligen att inga nyheter är goda nyheter, eftersom det betyder att du kan resa kollektivt just idag.

Pendlarens hemliga vapen

Innan du ska använda kollektivtrafik nästa gång så ladda ner MyNewsFlash. I appen så kan du med några klick göra så att du får nyheter om tågförseningar och pendelproblem i just ditt område. På bara någon minut kan du alltså ha pendlarens hemliga vapen på din telefon.

P.S. Jobbar du själv på ett pendeltåg eller med kollektivtrafik? MyNewsFlash fungerar bra för dig också.


MyNewsFlash

Sveriges bästa nyhetstjänst som samlar alla nyheter från alla tidningar på en plats. Du bestämma exakt vilka nyheter du vill ha och får full kontroll över ditt nyhetsflöde genom att skapa dina egna nyhetssökningar.

Hämta i App Store   Ladda ner på Google Play

Läs också

Så hjälper MyNewsFlash Jonas att välja mellan tåg och bil varje morgon

Läs mer...