Niklas bevakar politiska ytterligheter för att följa med i debatten

Niklas Lewenhard Gren är juristen som är intresserad av politik, travsport och gin (men kanske inte i den ordningen). Han är en aktiv twittrare som har representerat Sverige på @sweden. Niklas har svart bälte i MyNewsFlash och vi har pratat med honom om hur han läser nyhetsartiklar om allt från Vänsterpartiet till Östermalm.

 

MyNewsFlash är en av mina mest använda appar som jag använder för att ha koll på alla mina intressen. Jag läser MyNewsFlash på tunnelbanan, på lunchen och om jag har 5 minuter över innan ett möte.

Snabb översikt över den politiska debatten

Med ett stort politiskt intresse och en bakgrund i alla fyra allianspartier så vill Niklas gärna hänga med i den politiska diskussionen. Med alla nyheter om Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet får han en snabb översikt av hur vindarna blåser.

Det är intressant att bevaka politiska ytterligheter som SD och Vänsterpartiet för det säger väldigt mycket om i vilken riktning diskursen går. Tar man med kanterna så får man även med det som händer i den politiska mitten. Speciellt intressant är att jag hittar artiklar från lokala tidningar som Sundsvalls Tidning och Norran som jag annars kanske inte hade hittat själv. Det ger mig en bredare blick över vad som händer i hela landet än om jag bara skulle läsa de nationella, mer Stockholmsfixerade tidningarna.

Guld för twittrare

Under namnet @stilettkniv är Niklas väldigt aktiv på Twitter och håller ständigt ögonen öppna efter bra material att dela med sig av. Det kan handla om läsvärda artiklar om politik eller artiklar med konstiga formuleringar som blir roliga i ett annat sammanhang.

MyNewsFlash är guld för twittrare för att hitta intressant innehåll att dela, eller saker som är så lustiga att man bara måste skratta åt det. MyNewsFlash har verkligen gjort mig uppmärksam på det imponerande antalet mindre lyckade småbrottslingar som finns lite här och var i vårt avlånga land.

Nya krogar och superskrällar

Genom lokalnyheter om Södermalm och Östermalm så får Niklas veta vad som händer i sin närhet.

Bland annat så får jag många tips på nya krogar och restauranger som har öppnat.

Med ett stort intresse för travsporten så läser Niklas mycket om kommande lopp och intressanta starter.

Då jag själv är hästägare är jag förstås mycket intresserad av vad som skrivs om stallet och stallets prestationer. MyNewsFlash ger mig dessutom direktnotis om intressanta systemförslag och ’klara spikar’ på kommande tävlingar. Jag ser ett stort värde i att ha all denna information samlad på en och samma plats, även om jag kanske inte skulle säga att MyNewsFlash gett mig några större framgångar på V75 direkt.

Först med nya sorters Gin, skål!

Ett av Niklas huvudintressen är Gin. Han har testat över 200 olika sorter och är ständigt på jakt efter något nytt att provsmaka. Tidigare spenderade han en hel del tid att gå in på olika tidningars webbsajter för att ta reda på om det har börjat säljas någon ny ginsort på den svenska marknaden. Nu får han allt detta och mer via MyNewsFlash istället.

Med MyNewsFlash så är jag först på bollen att dela med mig av nya ginsorter till andra intresserade. Dessutom är det mycket roligare att läsa redaktionellt content och få mer matig information om produkten än att bara se ett nytt intetsägande produktnummer på Systembolagets egna sajt.

Vi tackar Niklas för att han använder MyNewsFlash och har pratat med oss om det. Följ Niklas på twitter för att få se vad för roliga artiklar han hittar och delar med sig av.


MyNewsFlash

Sveriges bästa nyhetstjänst som samlar alla nyheter från alla tidningar på en plats. Du bestämma exakt vilka nyheter du vill ha och får full kontroll över ditt nyhetsflöde genom att skapa dina egna nyhetssökningar.

Hämta i App Store   Ladda ner på Google Play

Läs också

Så tar du kontroll över ditt nyhetsflöde för att se alla sidor i debatten

Läs mer...