Så tar du kontroll över ditt nyhetsflöde för att se alla sidor i debatten

Allt du läser, ser och hör påverkar dina tankar och åsikter. För att se flera sidor av olika frågor och för att ens veta vilka åsikter andra har så är det viktigt att få sina nyheter från flera olika källor. Sedan kan du själv skapa dig en egen åsikt.

Förstå alla sidor

Får du dina nyheter från en nyhetssajt eller tidning så har den stort inflytande på dig och dina tankar. Om du får dina nyheter från Facebook så har dina vänner och Facebooks inkomstoptimerade algoritmer ett stort inflytande på dig och dina åsikter. Det lättare att ta till sig information som stämmer överens med dina åsikter, men trots detta så måste vi försöka gå utanför vår egen lilla bubbla och vidga våra vyer.

Är du på den politiska höger- eller vänsterkanten så är det lätt att bara läser vad andra som tycker samma sak skriver. Utöka vad du läser genom att läsa artiklar skrivna av meningsmotståndare, exempelvis sådan som handlar om “vänsterpopulism” eller “högerextremism”. Försök förstå varför "den andra sidan" tycker som de tycker. Dels får du då veta vad andra tänker om dina åsikter, dels så kanske du kan få nya perspektiv och lära dig något nytt.

Brinner du för lokala politiska frågor som vindkraftverk i Hagfors, jaktförbud i Kiruna eller om det ska byggas fler hyreslägenheter i Stockholm? I så fall bör du läsa allt media skriver om dessa frågor, oavsett var på det politiska spektrat åsikten kommer ifrån. Den politiska debatten är större än en nyhetssajt eller en tidning.

Våga läsa det du inte håller med om

Att se på saker från flera olika perspektiv är nyttigt. Det är något vi försöker lära våra barn, men något vi själva tyvärr lätt glömmer bort. Det är enklare att bara tänka att "de andra" har fel och "vi" har rätt. Detta är något som i sin tur leder till ökad polarisering i samhället.

Det kan betyda att du blir tvungen att läsa saker du inte håller med om, men alternativet är att du aldrig blir utmanad i dina åsikter och aldrig lär dig något nytt. Det är svårt att byta åsikt, men det betyder inte att man inte ska utmana sig själv.

Lyssna på alla. Försök förstå alla sidor. Skapa dig en egen åsikt.

Alla tidningar på ett ställe

Vi på MyNewsFlash tycker det är viktigt att lyssna på båda sidor i en debatt och att se hela bilden. Därför har vi samlat Sveriges tidningar och nyhetssajter i en app och gör det enkelt för dig att skapa ditt eget personliga nyhetsflöde. Vi tar med alla källor som har minst en journalist och en redaktör som inte är anonym. Inga nyhetssajter rensas bort baserat på politiska åsikter så att du får allt om det du är intresserad av.

Målet är att göra det lättare för dig att läsa allt om de saker du brinner för istället för att bara få dina nuvarande åsikter bekräftade.


MyNewsFlash

Sveriges bästa nyhetstjänst som samlar alla nyheter från alla tidningar på en plats. Du bestämma exakt vilka nyheter du vill ha och får full kontroll över ditt nyhetsflöde genom att skapa dina egna nyhetssökningar.

Hämta i App Store   Ladda ner på Google Play

Läs också

Niklas bevakar politiska ytterligheter för att följa med i debatten

Läs mer...