Karsten Deppert: Därför går jag in på MyNewsFlash varje dag

Karsten är entreprenören som inte kan låta bli att starta nya projekt. Vi har pratat med honom om hur han använder MyNewsFlash för att hänga med vad media skriver om hans företag och branscher.

Full koll på egna bolag och deras kunder

Karsten har varit med och grundat allt från e-handelscentret E-Commerce Park och kontorshotellet Mindpark till friskvårdsappen Wellbefy och översättningstjänsten Contentor. Med många bollar i luften så är det viktigt att fånga upp allt som skrivs om hans företag. Därför bevakar han både när media nämner bolagsnamnet eller namnet på någon VD i dessa företag.

Jag går in på MyNewsFlash minst en gång om dagen för att läsa vad media skriver om mina företag och om de branscher jag är aktiv i. Dels är det bra att veta vad som skrivs om mina bolag, dels så är det användbart som ett internt feedbackverktyg så jag kan gratulera dem som har blivit omskrivna i media.

Att hålla sig uppdaterad om vad som skrivs om existerande kunder (och potentiella kunder) öppnar möjligheter till merförsäljning och gör det enklare att hålla kunderna nöjda och glada.

Nyheter som att Clas Ohlson expanderar i Tyskland är väldigt relevant för oss. Jag skickar vidare sådant till rätt personer på rätt företag så att vi inte missar något

Leta ämnen att skriva om

Karsten är också med och driver Øresund Startups, en nyhetssajt om startups i Öresundsregionen. Med MyNewsFlash håller de koll på allt som skrivs om företag och om startups i exempelvis Köpenhamn eller Malmö. På så sätt är de säkra på att de inte missar något som händer i regionen. Speciellt är de intresserade av att hitta mer obskyra och nischade nyheter.

MyNewsFlash fångar upp det som vi hade missat annars. Som när branschtidningar skriver om bolag med vinklar vi inte har koll på och aldrig hade hittat annars.

Bra bild av vad som händer

Förutom att läsa vad media skriver om hans egna bolag, kunder och startups i öresundsregionen så läser även Karsten mer generella nyheter som kan vara relevanta för något av hans många projekt. Artiklar om konferenser i Helsingborg eller ehandel i Tyskland ger honom en bra bild av vad som händer och vilka trender som gäller.

Även om det inte direkt handlar om något av mina bolag så är det ändå nyckelgrejer man jag ha koll på för att kunna utveckla mina bolag åt rätt håll

Ett stort tack till Karsten för att han tog sig tid och pratade med oss. Vill du veta mer om Karsten så följ honom på LinkedIn, Twitter, Facebook, Instagram eller läs hans blogg.


MyNewsFlash

Sveriges bästa nyhetstjänst som samlar alla nyheter från alla tidningar på en plats. Du bestämma exakt vilka nyheter du vill ha och får full kontroll över ditt nyhetsflöde genom att skapa dina egna nyhetssökningar.

Hämta i App Store   Ladda ner på Google Play

Läs också

Vilhelm håller koll på allt som skrivs om hans kunder (och om HV71)

Läs mer...