Så hjälper MyNewsFlash Jonas att välja mellan tåg och bil varje morgon

Jonas Håkansson är forskare vid Syddanska universitetet i Odense i Danmark. Han använder MyNewsFlash för att underlätta livet som pendlare, följa med om vilka nyheter som publiceras om hans mammas lungcancer, hänga med i universitetsvärlden och för att hitta lokala nyheter om sin hemby.

Ett måste för pendlare

Under flera år tågpendlade Jonas mellan Helsingborg och Lund. Eftersom Skånetrafikens pålitlighet inte är var den borde vara så använde han MyNewsFlash för att veta om det var några problem med tågtrafiken.

När jag vaknade på morgonen var det första jag kollade MyNewsFlash för att veta om tågen fungerade eller inte. Då kunde jag bestämma om jag tog bilen eller tåget till jobb just den dagen.

Jonas höll koll på om någon lokaltidning har skrivit om tågförseningar, signalfel eller spårproblem. Det var ofta tidningarna, och därmed Jonas, hade bättre koll på läget än vad tågpersonalen själv hade.

MyNewsFlash är ett måste om man reser med Skånetrafiken. Jag kunde undvika många tågproblem och jag visste ofta mer än personalen när pendeltåget plötsligt stod stilla. Det är något jag har haft jättestor nytta av.

Lungcancer

Tyvärr är Jonas mamma sjuk i lungcancer och det är viktigt för honom att känna till nya behandlingar och forskningsframsteg.

Genom att läsa om nya behandlingar som är gynnsamma för vissa mutationer i tumören så har jag mer kött på benen i diskussionerna med läkarna.

Nyheter om forskningsframsteg och nya godkända behandlingar kommer ofta i samband med stora medicinska konferenser. Då samla Jonas på sig dessa nyheter och läser igenom dem noga på kvällarna.

Mycket handlar det om min egen trygghet och att jag känner att jag förstår vad som händer.

Lokalnyheter och forskning

Jonas är uppväxt i den lilla byn Kattarp utanför Helsingborg och arbetar nu i Odense i Danmark. Han följer de få nyheter som publiceras om Kattarp. Mestadels handlar det om den lokala stoltheten Erik Saade, men också om viktiga saker som vilken Kattarpsbo som har vunnit Allers korsordstävling.

I Danmark forskar Jonas om ultraljudskommunikation hos möss och använder MyNewsFlash för att läsa danska nyheter om forskning i Odense. Det är ett bra sätt att hålla reda på vad som pågår på universitetet och vilka nya projekt som är på gång. Tidigare har han forskat om aerodynamiken hos fladdermöss vid Lunds universitet och med MyNewsFlash hänger han med om vad som skrivs om gamla kollegor och professorer.

Ett stort tack till Jonas för att han delade med sig av hur han använder MyNewsFlash!


MyNewsFlash

Sveriges bästa nyhetstjänst som samlar alla nyheter från alla tidningar på en plats. Du bestämma exakt vilka nyheter du vill ha och får full kontroll över ditt nyhetsflöde genom att skapa dina egna nyhetssökningar.

Hämta i App Store   Ladda ner på Google Play

Läs också

Niklas bevakar politiska ytterligheter för att följa med i debatten

Läs mer...