Almepressen lördagen 8/7

Hur mycket svenska nyhetsmedia skriver om de största politiska partierna under Almedalsveckan 2017

Partierna i pressen

Antal gånger partierna har nämndes i pressen under lördagen 8/7 2017.

 

Så stort genomslag fick partierna under Almedalsveckan

Under Almedalsveckan omnämndes Socialdemokraterna i hela 2930 artiklar. Bland de svenska parlamentariska

— Almedalsveckan har i år helt dominerats av Socialdemokraterna. Parallellt med det har Feministiskt initiativ, som brukar få stort medieutrymme, knappt synts alls. Stefan Löfvéns bojkott av årets politikervecka tycks ha gett extra stort utrymme i media, medan Fi:s motsvarande beslut inte verkar ha get något som helst eko. Övriga partier har mer eller mindre legat på en väntad nivå, säger Gustav Ekberg, vd för MyNewsFlash.

— En tendens som känns oroande är att en enda källa, TT, varje dag har stått för mer än 10 procent av artiklarna som skrivits i svensk press under Almedalsveckan. Det är en bekymrande utveckling i en demokrati som Sverige. Ett annat demokratiskt problem som vi kan utläsa av datan är hur svenska nazister får mer utrymme i svenska medier. Nordiska Motståndsrörelsen har under Almedalsveckan väckt mycket uppmärksamhet. Först med sin närvaro, sedan för att man har tagit sönder utställares tält och även ha stört de etablerade partierna vid presskonferenser och tal. Nordiska Motståndsrörelsen har nämnts i 740 artiklar. Alltså i mer än fyra gånger så många artiklar som Feministiskt initiativ och i nästan lika många medietexter som Kristdemokraterna och Vänsterpartiet, säger Gustav Ekberg.

Almepressen är en tjänst som löpande skannar av hela det svenska nyhetsflödet på internet. Såväl alla nationella medier som mindre lokala- och branschmedier ligger till grund för sidans statistik. Sidan fylls hela tiden på med länkar till rapporter om Almedalen och man kan via grafer följa utvecklingen för de olika svenska partierna – var för sig eller tillsammans.

MyNewsFlash är en tjänst för personlig nyhetsbevakning, där du utifrån intressen bygger olika sökprofiler. Varje gång det publiceras en nyhetsartikel som är relevant för dina sökningar får du en notis om det. MyNewsFlash finns även i appformat och som två tjänster: en för företag och organisationer och en för privatpersoner. Med sin tjänst utmanar MyNewsFlash jättarna inom omvärldsbevakning. Bolaget är baserat i Helsingborg.

Makthavare går bakom kulisserna och granskar såväl kända som okända beslutsfattare, tjänstemän och opinionsbildare. De är politikens egen lokaltidning, dit nyfikna vänder sig för att få veta mer och förstå hur det blev som det blev och vilka som gjorde det möjligt. På sidan kombineras god journalistik med nätets flexibilitet för att ge en djupare inblick i svenska politiska händelser.

För mer information och kommentarer kontakta:
Gustav Ekberg, MyNewsFlash:s Vd
, 070-848 66 92 eller gustav.ekberg@mynewsflash.se

 

Totalt antal omnämnanden

Håll dig uppdaterat med MyNewsFlash

Genom skräddarsydda nyhetssökningar i MyNewsFlash blir det enkelt att bevaka alla redaktionella nyheter inom de nyhetsområden som intresserar dig mest. Kom igång direkt och gratis:

 

Exempel: din politiska parti, den politiska fråga du brinner för, ditt företag, din hemort eller ditt favoritlag