Almepressen fredagen 7/7

Hur mycket svenska nyhetsmedia skriver om de största politiska partierna under Almedalsveckan 2017

Partierna i pressen

Antal gånger partierna har nämndes i pressen under fredagen 7/7 2017.

 

Bara S starkare än SD i media under fredagen

Igår omnämndes Sverigedemokraterna i hela 319 artiklar. Förutom S som har dominerat media varje dag under Almedalsveckan har bara Liberalerna fått bättre genomslag på sin egen dag.

— Gårdagen var ett tydligt exempel på att det parti som har dagen i Almedagen som väntat också får stort genomslag i media. Trenden i år är annars fortsatt att S är allra starkast i pressen. Löfvéns Sverigeturné i kombination med att man har flertalet av ministerposterna i regeringen betalar sig tydligt rent medialt, säger Gustav Ekberg, vd för MyNewsFlash.

Almepressen är en tjänst som löpande skannar av hela det svenska nyhetsflödet på internet. Såväl alla nationella medier som mindre lokala- och branschmedier ligger till grund för sidans statistik. Sidan fylls hela tiden på med länkar till rapporter om Almedalen och man kan via grafer följa utvecklingen för de olika svenska partierna – var för sig eller tillsammans.

MyNewsFlash är en tjänst för personlig nyhetsbevakning, där du utifrån intressen bygger olika sökprofiler. Varje gång det publiceras en nyhetsartikel som är relevant för dina sökningar får du en notis om det. MyNewsFlash finns även i appformat och som två tjänster: en för företag och organisationer och en för privatpersoner. Med sin tjänst utmanar MyNewsFlash jättarna inom omvärldsbevakning. Bolaget är baserat i Helsingborg.

Makthavare går bakom kulisserna och granskar såväl kända som okända beslutsfattare, tjänstemän och opinionsbildare. De är politikens egen lokaltidning, dit nyfikna vänder sig för att få veta mer och förstå hur det blev som det blev och vilka som gjorde det möjligt. På sidan kombineras god journalistik med nätets flexibilitet för att ge en djupare inblick i svenska politiska händelser.

För mer information och kommentarer kontakta:
Gustav Ekberg, MyNewsFlash:s Vd
, 070-848 66 92 eller gustav.ekberg@mynewsflash.se

 

Totalt antal omnämnanden

Håll dig uppdaterat med MyNewsFlash

Genom skräddarsydda nyhetssökningar i MyNewsFlash blir det enkelt att bevaka alla redaktionella nyheter inom de nyhetsområden som intresserar dig mest. Kom igång direkt och gratis:

 

Exempel: din politiska parti, den politiska fråga du brinner för, ditt företag, din hemort eller ditt favoritlag