Almepressen onsdagen 5/7

Hur mycket svenska nyhetsmedia skriver om de största politiska partierna under Almedalsveckan 2017

Partierna i pressen

Antal gånger partierna har nämndes i pressen under onsdagen 5/7 2017.

 

Löfvéns paus gav knockout i media

Socialdemokraterna dominerade med stor marginal den mediala rapporteringen under onsdagen med dubbelt så många mediegenomslag som det näst mest omtalade partiet, Moderaterna. De har i flera dager lett medierapporteringen, men idag sopar de helt banan med andra medier vad gäller genomslag i media.

— Hela onsdagen har media dominerats av Socialdemokraterna. Redan tidigare har de lett bilden i media, då de fått flest artiklar skrivna om sig. Men idag mosar de alla konkurrenter helt och hållet. Att Stefan Löfvén är statsminister och på Sverigeturné istället för på Gotland har gett dem mycket skriverier tidigare dagar. Idag är det Socialdemokraternas dag i Almedalen. Det tillsammans med att Löfvén igår pausade sin turné gjorde att de fick otroligt stort genomslag i svensk media, säger Gustav Ekberg, vd för MyNewsFlash

— En annan intressant grej är att Feministiskt initiativ hittills knappt omnämns i media under Almedalsveckan. De brukar annars vara bra på att skapa skriverier. Idag har de omnämnts i så få som 12 artiklar. Det tycks onekligen som att en bojkott av Almedalsveckan får konsekvenser, säger Gustav Ekberg, vd för MyNewsFlash.

Almepressen är en tjänst som löpande skannar av hela det svenska nyhetsflödet på internet. Såväl alla nationella medier som mindre lokala- och branschmedier ligger till grund för sidans statistik. Sidan fylls hela tiden på med länkar till rapporter om Almedalen och man kan via grafer följa utvecklingen för de olika svenska partierna – var för sig eller tillsammans.

MyNewsFlash är en tjänst för personlig nyhetsbevakning, där du utifrån intressen bygger olika sökprofiler. Varje gång det publiceras en nyhetsartikel som är relevant för dina sökningar får du en notis om det. MyNewsFlash finns även i appformat och som två tjänster: en för företag och organisationer och en för privatpersoner. Med sin tjänst utmanar MyNewsFlash jättarna inom omvärldsbevakning. Bolaget är baserat i Helsingborg.

Makthavare går bakom kulisserna och granskar såväl kända som okända beslutsfattare, tjänstemän och opinionsbildare. De är politikens egen lokaltidning, dit nyfikna vänder sig för att få veta mer och förstå hur det blev som det blev och vilka som gjorde det möjligt. På sidan kombineras god journalistik med nätets flexibilitet för att ge en djupare inblick i svenska politiska händelser.

För mer information och kommentarer kontakta:
Gustav Ekberg, MyNewsFlash:s Vd
, 070-848 66 92 eller gustav.ekberg@mynewsflash.se

 

Totalt antal omnämnanden

Håll dig uppdaterat med MyNewsFlash

Genom skräddarsydda nyhetssökningar i MyNewsFlash blir det enkelt att bevaka alla redaktionella nyheter inom de nyhetsområden som intresserar dig mest. Kom igång direkt och gratis:

 

Exempel: din politiska parti, den politiska fråga du brinner för, ditt företag, din hemort eller ditt favoritlag