Almepressen måndagen 3/7

Hur mycket svenska nyhetsmedia skriver om de största politiska partierna under Almedalsveckan 2017

Partierna i pressen

Antal gånger partierna har nämndes i pressen under måndagen 3/7 2017.

 

Socialdemokraterna dominerade i media på Liberalernas dag

Socialdemokraterna dominerade den mediala rapporteringen under måndagen. Detta trots att det var Liberalernas dag under Almedalsveckan nämndes Socialdemokraterna i mer än 506 artiklar i svensk media, medan Liberalerna bara nämndes i 373 artiklar

— Nästan hela dagen har Socialdemokraterna dominerat i svensk press. Stefan Löfvéns val att ge sig ut på en Sverigeturné istället för att besöka Gotland verkar ge honom god utdelning rent PR-mässigt. Men det är ändå väldigt förvånande med tanke på att det är Liberalernas dag i Almedalen. Partiet som är i fokus i Almedalen på kvällen brukar också vara i mest fokus i media. Igår dominerade till exempel Vänsterpartiet med undantag för en timme då KD fick större mediegenomslag, säger Gustav Ekberg, vd för MyNewsFlash

Almepressen är en tjänst som löpande skannar av hela det svenska nyhetsflödet på internet. Såväl alla nationella medier som mindre lokala- och branschmedier ligger till grund för sidans statistik. Sidan fylls hela tiden på med länkar till rapporter om Almedalen och man kan via grafer följa utvecklingen för de olika svenska partierna – var för sig eller tillsammans.

MyNewsFlash är en tjänst för personlig nyhetsbevakning, där du utifrån intressen bygger olika sökprofiler. Varje gång det publiceras en nyhetsartikel som är relevant för dina sökningar får du en notis om det. MyNewsFlash finns även i appformat och som två tjänster: en för företag och organisationer och en för privatpersoner. Med sin tjänst utmanar MyNewsFlash jättarna inom omvärldsbevakning. Bolaget är baserat i Helsingborg.

För mer information och kommentarer kontakta:
Gustav Ekberg, MyNewsFlash:s Vd
, 070-848 66 92 eller gustav.ekberg@mynewsflash.se

 

Totalt antal omnämnanden

Håll dig uppdaterat med MyNewsFlash

Genom skräddarsydda nyhetssökningar i MyNewsFlash blir det enkelt att bevaka alla redaktionella nyheter inom de nyhetsområden som intresserar dig mest. Kom igång direkt och gratis:

 

Exempel: din politiska parti, den politiska fråga du brinner för, ditt företag, din hemort eller ditt favoritlag