Almepressen söndagen 2/7

Hur mycket svenska nyhetsmedia skriver om de största politiska partierna under Almedalsveckan 2017

Partierna i pressen

Antal gånger partierna har nämndes i pressen under söndagen 2/7 2017.

 

Vänsterpartiet ledde stort i media på söndagen

Vänsterpartiet dominerade som väntat den mediala rapporteringen under söndagen. Vid 14-tiden skiftade fokus dock över till KD i media.

– Vi hade väntat oss att statistiken skulle se ut på detta sätt under Vänsterpartiets dag, men det var lite förvånande att se hur Kristdemokraterna så tydligt tog över mediebilden vid 14-tiden igår; det är ändå inte deras dag i Almedalen, säger Gustav Ekberg, vd för MyNewsFlash.

Under söndagens 24 timmar omnämndes Vänsterpartiet i media hela 258 gånger. I samband med att Kristdemokraterna gick ut med krav på ökad kontroll av finansieringen av moskéer och islamistiska föreningar ökade omnämnandet av dem i alla medier och under en kort tid dominerade partiet i svenska medier.

– Det är en stor del av det positiva med vår tjänst; att man kan få svart på vitt hur saker sett ut och inte bara spekulera och anta. Tack vare datan MyNewsFlash ser vi verkligen var de svenska medierna lägger sitt fokus under Almedalsveckan, fortsätter Gustav Ekberg.

MyNewsFlash är en tjänst för personlig nyhetsbevakning, där du utifrån intressen bygger olika sökprofiler. Varje gång det publiceras en nyhetsartikel som är relevant för dina sökningar får du en notis om det. MyNewsFlash finns även i appformat och som två tjänster: en för företag och organisationer och en för privatpersoner. Med sin tjänst utmanar MyNewsFlash jättarna inom omvärldsbevakning. Bolaget är baserat i Helsingborg.

För mer information och kommentarer kontakta:
Gustav Ekberg, MyNewsFlash:s Vd
, 070-848 66 92 eller gustav.ekberg@mynewsflash.se

 

Totalt antal omnämnanden

Håll dig uppdaterat med MyNewsFlash

Genom skräddarsydda nyhetssökningar i MyNewsFlash blir det enkelt att bevaka alla redaktionella nyheter inom de nyhetsområden som intresserar dig mest. Kom igång direkt och gratis:

 

Exempel: din politiska parti, den politiska fråga du brinner för, ditt företag, din hemort eller ditt favoritlag